Editorialisme, Nr. 3 / Ianuarie 2019

Choose your career – autori: Irina Drăgulean, Ioana Lovin

By In

În mulțimea de opțiuni de care elevul se lovește în lumea din exteriorul liceului, cine îl poate înțelege mai bine decât cineva care este exact în aceeași situație ca și el?

Noi, elevii care am  gândit și am scris această revistă, înțelegem mai bine decât oricine presiunea și dificultatea de a lua o decizie. De la unele simple, unde și cum ne distrăm și ce muzică ascultăm în căști în drum spre școală, până la alegerea unei cariere, unui viitor.

Odată ce ai pășit în afara instituției, sunt atât de multe lucruri de aflat, lucruri pe care nu le înveți la școală, atât de multe lucruri de schimbat, pentru că niciun profesor n-o să mai facă alegeri pentru tine. Suntem de părere că metoda eficientă de a face alegeri bune este acumularea de experiență atât personală, cât și relatată de alții.

Conferința Inspire – Choose your career organizată în cadrul aniversării a 130 de ani de existență a Colegiului, abordează, astfel, tema revistei noastre.

Un aspect neplăcut pe care elevul îl întâmpină în fiecare zi la școală vizează lipsa consilierii în carieră, iar în acest context conferința desfășurată pe 23 ianuarie, la Cinema Balada, reprezintă tocmai adaptarea instituției de învățământ la nevoile  elevului.

Prin urmare, absolvenții  Colegiului Național “Alexandru Ioan Cuza” vor vorbi despre facultatea aleasă de ei, dar și despre cum profesia pe care o practică nu înseamnă neapărat prestigiu sau câștiguri materiale, ci înseamnă un echilibru între lucrurile ce contează cel mai mult pentru ei, indiferent de job-ul pe care-l au.

Atât revista Cuza Vodă 47, cât și conferința Inspire, nu sunt doar instrumente utile de a găsi informații din toate domeniile și opinii diferite pe subiecte de actualitate, ci pot deveni ușor și factori ce pot influența alegerea carierei.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Primeste revista Cuza-Voda 47 atunci cand apare