Nr. 4 / Mai 2019, Un pas înainte

5 sfaturi care te pot ajuta să nu te mai urăști

By In

Ajungi la liceu și realizezi că de acum începi să trăiești prin experiențele tale și te bucuri de această libertate, dar câteodată “începutul vieții tale” este copleșitor pentru copilul fără griji pe care îl lași în spate. Ce se întâmplă când nu mai ai încredere în tine cum aveai și parcă nu mai ești un om așa bun cum erai? Cauți oameni ca tine și realizezi că sunt peste tot.

Dacă te-ai simțit măcar o dată așa, încearcă:

1. Să realizezi ce s-a îmbunătațit în viața ta. Așa cum vara urai să mergi la liceu pentru că îți era frig, fii mulțumit de faptul că acum e cald, chiar dacă tot urăști să vii la liceu.

 

2. Să încerci ceva ce ai mai făcut deja, dar altfel. Poate nu ți-a plăcut prima oară când te-ai plimbat singur pe stradă pentru că se simțea ciudat, dar acum pune-ți căștile și ascultă ceva ce te face să te simți înconjurat de oameni.

 

3. Experiențe noi.

Pentru că într-o zi o să realizezi ca ai o familie și trebuie să trăiești pentru ea, iar atunci n-o să mai ai timpul tau de singurătate în care te simți bine ascultând muzică sau citind o carte și poate n-o să-ți vină să crezi dar chiar o să-ți lipsească.

 

4. Să te privești cum ar face-o persoana care te iubește. E sănătos felul în care ne căutăm calități și defecte, dar găsește în tine și lucrurile pentru care un om este atras de tine.

 

5. Să fii onest cu tine, dar în cel mai blând mod, așa cum ai face și cu cea mai dragă persoană.

 

 

În final, faptul că încerci să te placi și să te înțelegi este un început de iubire, iar asta este ce ne dorim toți.

Maria Daraban

Foto: Irina Drăgulean

3,210 total views, 3 views today

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Primeste revista Cuza-Voda 47 atunci cand apare