Nr.5/ Octombrie 2019, Un pas înainte

Educație, prin voluntariat

By In

Am început să fac voluntariat în urmă cu mai bine de jumătate de an. Această activitate extrașcolară m-a ajutat foarte mult la dezvoltarea mea personală. Mi-am dorit să fac voluntariat pentru că am simțit că vreau să ajut. Aveam timp și dorință. Așa că m-am înscris în primul meu club de voluntariat. Am dat un interviu, iar după doar o săptămână, am aflat că am fost acceptată.

Pasiunea de a face ceva pentru cei din jurul meu a apărut atunci când mi-am dat seama că există foarte mulți oameni care au nevoie de ajutor. A le oferi sprijinul reprezintă o satisfacție sufletească deosebită. Sentimentele sunt adesea greu de explicat deoarece ai senzația că vorbele nu pot acoperi mereu trăirile.

Sunt de părere că acțiunile de voluntariat susțin dezvoltarea personală și munca în echipă. Prin ceea ce fac ajut dar mă și ajut. Am observat că, în viață, atunci când dăruiești ai și tu parte de o bucurie. Se spune că nu se știe niciodată cine dă și cine primește. Iată un motiv în plus să consider că a ajuta pe cineva înseamnă să te ajuți și pe tine însuți.

În prezent, sunt înscrisă la două cluburi la care se face voluntariat. Atmosfera din cadrul cluburilor în care activez este deosebit de plăcută, iar echipa este minunată. La ambele se organizează ședințe în mod constant în cadrul cărora atmosfera este foarte destinsă, ne simțim bine și învățăm să ne exprimăm părerile in public. La finalul unui proiect sunt fericită că în urma acțiunilor derulate de mine și de colegii mei cineva a beneficiat de ajutor.

Realizarea proiectelor împreună m-a ajutat să îmi fac prieteni și cunoștințe de la mai multe licee. Am învățat să fiu deschisă provocărilor și să învăț din greșeli. Iar la final știm că datorită nouă proiectul a fost realizat. Practic, a face voluntariat înseamnă și a pune o piatră la baza educației noastre.

În concluzie, pot spune că a face voluntariat reprezintă și un mod de educație, dar și un prim pas în viață în ceea ce privește felul nostru de a fi ca oameni implicați în societate. O societate care are nevoie de acțiunile noastre, ale tinerilor, viitori adulți. A da dovadă de implicare înseamnă a oferi o șansă, în mod direct, celor de lângă noi, dar și o garanție nescrisă că societatea se va putea baza pe suportul nostru și atunci când vom fi adulți.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Primeste revista Cuza-Voda 47 atunci cand apare