Nr. 7 / Mai 2020

Prietenie virtuală: mit sau adevăr?

By In

Siguranța este schimbătoare. 

Aceasta este teoria la care am ajuns, atunci când activitățile cotidiene au devenit excepții de motivat printr-o declarație de proprie răspundere.

Certitudinile noastre se clatină.  Acum o lună, aveam certitudinea că la ora 9 se deschide cofetăria mea preferată.  Credeam că îmi voi petrece majoratul în familie. Știam cert că întâlnirile clubului de Public Speaking sunt sâmbăta dimineața în sala C2 a liceului. 

Acum o lună, certitudinele noastre s-au dizolvat într-o mare de nesiguranțe. Iar astăzi, cofetăriile s-au închis, așa că acum îmi gătesc Croissants pe cont propriu. Majoratele cu prietenii și familia se petrec pe Skype, iar ședințele de Public Speaking se țin pe Zoom. 

Colacul de salvare în timpul carantinei? Socializarea.

Nu este un secret faptul că toți au acces la internet. Însă cum reușim să ne utilizăm de acesta astfel încât să compensăm din lipsurile date de carantină?

Sunt o fire extrem de sociabilă și volubilă. Ceea ce îmi lipsește cel mai mult, este contactul uman (în afara casei ). Așa că m-am înscris la clubul de publick speaking. Aici i-am cunoscut pe Vlad și Ramona. 

Eu, Vlad și Ramona alcătuim o camaraderie originală, pentru că am acceptat o provocare excepțională: vorbitul în public, fără public. 

Împrietenirea prin Whatsapp, conferințe Zoom și apeluri video m-a învățat că nu există limite atunci când dorința de a face ceva este irepresibilă. 

De la Vlad am învățat arta dezamorsării. În situațiile disperate el este gata să ia cârma în mâini, și să înfrunte dificultățile alături de ceilalți.

De la Ramona am învățat că un bun ascultător face, uneori , cât 100 de vobitori. A fi înțelegător, curios și determinat să înveți pe / de la alții, fără siguranța că vei avea ce, este admirabil.

Prieteniile virtuale sunt salvatoare. Așa că, deschideți-vă celorlalți, căci toate acestea sunt leacuri pentru suflet!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Primeste revista Cuza-Voda 47 atunci cand apare