De-a lungul anilor, tradițiile de sărbători și obiceiurile au suferit schimbări continue; unii ar spune că este vorba de o decădere, alții consideră însă modernizarea ca inevitabilă și îmbrățișeaza procesul.
Dacă îi vom întreba pe bunicii noștri, sărbătorile pe timpuri erau cu adevărat memorabile, oamenii respectau tradițiile autohtone și se bucurau mai mult de momentele în sine, decât de lucrurile materiale. Generația noastră însă, privește sărbătorile dintr-o perspectivă mult mai largă. Noi vedem cum sărbătoresc oameni din toată lumea și luăm de la fiecare cultură ceva nou și-l integrăm printre obiceiurile tradiționale. Cum ar fi conceptul de Moș Crăciun creat de mitologia creștină și popularizat de un pastor american. Imaginea acestui bătrân simpatic care împarte cadouri tuturor copiilor din lume este folosită încă din anul 1931 în campaniile publicitare ale companiei Coca-Cola.
În viitor, sărbătorile vor deveni un prilej uriaș de monetizare pentru foarte multe companii. Industria cadourilor și decorațiunilor se extinde anual, clienții apreciază originalitatea și creativitatea brand-urilor, iar cerințele lor devin din ce în ce mai sofisticate.
Totuși, avansarea tehnologiei nu ar trebui să influențeze autenticitatea tradițiilor și obiceiurilor fiecărui popor. Se spune că nu trebuie să privești în trecut, ci să trăiești în prezent privind spre viitor… voi ce spuneți? Privim spre viitor cu trecutul în suflet sau nu?
Surse: https://ro.wikipedia.org
133 de ani…și mai urmează
133 de ani de la formarea Colegiului nostru! La mulți ani, Cuza! 133 de ani de când zeci de generații…
Am fost viitor
N-aș putea să scriu despre viitor. Despre ceva ce urmează să se întâmple, deși nu am certitudinea că se va…
Neliniștea viitorului
Prima amintire, prima imagine, primul sunet, prima conștientizare. La ce se rezumă toate acestea? Picăturile timpului se scurg, uneori abia…
Școala în viitor
Cum va fi educația în 100 de ani? Bazăndu-ne pe schimbările drastice din ultimii 2 ani pandemici, eu îmi imaginez…