Nr. 6 / Februarie 2020

Cuvânt

By In

Tema este “M-am îndrăgostit de..” și citesc tema și mă gândesc la iubire și mă gândesc că nici nu știu exact când, dacă și de ce m-am îndrăgostit vreodată, dar știu că dacă aș alege un element despre care aș scrie fără încetare ar fi Cuvântul.

Cuvânt semnificativ sau mai puțin, cuvânt vesel sau trist, cuvânt frumos sau urât, cuvânt aici sau acolo, cuvânt în română sau în orice altă limbă, cuvânt peste cuvânt și cuvinte peste cuvinte și cine știe cu adevărat să le folosească. Casă, masă, copil, emoție, familie, iubire, ură, flexibilitate, admirație și altele și oare cine știe să le folosească?

Sunt îndrăgostită de cuvânt de când țin minte și nici măcar nu știu cum s-a întâmplat, dar știu sigur motivele. M-am îndrăgostit de cuvânt pentru misterul lui, pentru incertitudine, pentru puterea lui de convingere, pentru că fiecare om îl folosește diferit, pentru că toată lumea dorește să știe să îl folosească perfect, pentru că se schimba fără să se schimbe, pentru că nu știu ce altceva te poate ajuta mai mult să trăiești, pentru că sunt dependenta de cuvânt.

De mică am fost învățată să spun ceea ce îmi doresc, să spun pentru ca celor din jurul meu să le fie ușor să înțeleagă și am făcut-o, am spus și încă o fac, iar pentru asta folosesc cuvântul.

De mică am fost învățată cât de importantă este să spui bine ceea ce spui pentru a nu induce in eroare receptorul. De mică am fost învățată cât de tare poate răni doar un cuvânt și care este grija cu care acesta trebuie folosit. De mică am fost învățată că fără cuvânt nimic din ceea ce trăim nu ar fi la fel: cultură, artă, poezie, sentiment.. nimic.

Acum sunt aici, un pic mai mare decât atunci, dar complet sigură de dragostea mea din copilărie. Scriu și mă gândesc la modul de utilizare al cuvântului, un șir de repetiții și parcă fiecare sugerează ceva diferit și parcă fiecare cuvânt citit sau scris are o însemnătate diferită pentru fiecare.

M-am îndrăgostit de cuvânt pentru că este diferit pentru fiecare, pentru că este acolo pentru fiecare.

Bună, sunt Daria și voi rămâne mereu îndrăgostită și dornică de a descoperi “Cuvântul”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Primeste revista Cuza-Voda 47 atunci cand apare