Nr. 9 / ianuarie 2021

Educație prin călătorii?

By In

Cu toții suntem obișnuiți să fim educați la școală și acasă. Dar știai că educația se poate face și prin călătorii? Toată lumea studiază sau a studiat istoria la școală, dar călătoriile dau viață istoriei. Atunci când te plimbi, vizitezi muzee, galerii, clădiri și când vezi peisaje noi parcă istoria întregii lumi stă în fața ta. Vezi totul dintr-o perspectivă complet diferită. Vezi realitatea.

Atunci când călătorești poți învăța o limbă străină sau dacă deja o știi, o poți perfecționa, deoarece vei fi nevoit să o vorbești pentru a te înțelege cu cei din jur.

Lucrurile variază în toată lumea, iar prin călătorii începi să înțelegi motivele pentru care societățile și culturile sunt modelate într-un mod diferit una de alta. Fie că e vorba de obiceiuri, stiluri de viață, religii, mâncăruri, melodii, dansuri și multe altele.

Întâlnești oameni noi și vezi cum este stilul lor de viață, ce fac ei acum, nu ce făceau acum mulți ani așa cum ai învățat. Te uiți la oameni și vezi comportamentul lor. Auzi opinii diferite, surprinzi gesturi, conversații și întâmplări.

De asemenea, călătoriile sunt imprevizibile. Astfel înveți să ai răbdare, să fii mai creativ și curios, să te exprimi mai bine și să fii mai tolerant.

Și nu în ultimul rând, ,,Investiția în călătorii este o investiție în tine’’. Cel mai important lucru este că prin călătorii te cunoști pe tine mai bine; lumea pare fragilă și înfricoșătoare în prezent, dar atunci când călătorești ieși din zona ta de confort și te adaptezi la un mediu nou, devii mai independent, responsabil și încrezător. Descoperi că îți plac anumite mâncăruri de care nici nu știai că există, că te îndrăgostești de locuri pe care nu credeai că o să le vezi vreodată și poate legi prietenii noi.

Sursa imaginii: https://www.breakingtravelnews.com/focus/article/travel-and-education-how-to-combine-it/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Primeste revista Cuza-Voda 47 atunci cand apare