Nr. 11/ Octombrie 2021

Jocurile de altă dată

By In

Vă aduceți aminte cărțile acelea de joc, mici de culoare albastră populare prin anii 2000? Duel Masters se numeau! În general, erau preferatele băieților.. acestea aveau diferite personaje cu unele  caracteristici de diferite modele.. Când primeai o dublură, deseori se găsea cineva cu care puteai face schimb. 

Eu însă am făcut parte din grupul băieților când eram mică și pot să spun că tare mult îmi mai plăcea să colecționez astfel de cărți. O rugam pe mama să îmi cumpere cât mai multe, iar când le formam eu pe perechi, erau gata de intrat în așa zisa bătălie. La noi în cartier, în timp ce ne duelam cu aceste cărți care aveau super-puteri, toți copiii mici și mari  se adunau pentru a se uita. Începeau să fie arbitrii ale meciurilor, să ne ofere sfaturi de pe margine și astfel de la un simplu joc, se legau diverse prietenii. Aceea era pentru noi realitatea, nu exista tehnologie și astfel ne jucam de dimineață până seara cu niște cărți de colecție interesante.

Astăzi, însă, mă uit cu nostalgie spre copiii din fața blocului care stau pe telefoane jucându-se Clash Royale. Pe scurt, este varianta cărților de joc de care vă povesteam anterior, doar că de data asta, sub forma unui joc virtual. Din păcate acest joc virtual nu mai adună atâția copii în jurul blocului, nici nu mai sporește comunicarea sau legarea unor prietenii. 

Aceasta este diferența dintre real și virtual. O dată cu trecerea timpului, înlocuim realul cu virtualul și ajungem să nu mai știm să “trăim”.  

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Primeste revista Cuza-Voda 47 atunci cand apare