Ce formă de exprimare mai bună decât muzica există? Cea mai mare parte a populației se lovește zilnic de cel puțin 3 minute de muzică, fie că lucrează în domeniul respectiv ori dimpotrivă, își petrec întreaga zi în liniște, fiindcă de la primele ore ale dimineții, radiourile se aud peste tot în locurile publice, ba chiar alarmele ce ne trezesc au diverse melodii plăcute pentru a începe frumos o nouă zi.

Muzica este importantă într-un mod unic pentru fiecare, având diverse semnificații și roluri în viața de zi cu zi. Daca pentru adolescenți muzica este visare, distracție, pasiune, iubire, evadare, pentru cei mai în vârstă principala formă pe care o adoptă aceasta este relaxarea, reprezentând de asemenea evadarea din monotonie, din stresul acumulat de societatea din ce în ce mai alertă și obositoare.
Cu muzica ne întâlnim încă din primele clipe ale vieții și plecăm din aceasta tot în îmbrățișarea sumbră, de această dată, a acesteia. O viață frumoasă și sănătoasă trebuie impregnată cu muzică, fiind la fel de importantă ca orice alt element esențial din punct de vedere fizic și mental al omului.
Pentru mine, dar nu numai, mulți dintre adolescenți, în special, regăsindu-se, o simplă melodie poate renaște o suită de amintiri, semtimente și emoții, asemenea unui miros specific spre exemplu, fiind capabilă, de asemenea, să elimine orice stare de tristețe, mâhnire, aducându-mi zâmbetul pe buze. Oricât de banală, poate chiar nesemnificativă, poate părea muzica pe plan științific, aceasta s-a dovedit a fi benefică și în terapiile pentru anxietate, depresie, ba chiar pentru boala Alzheimer, rezultând astfel „muzicoterapia” sau „terapia muzicală”.

Despre studiul realizat în vederea acestei terapii, rezultate științifice și modalitățile de a deveni un muzicoterapeut puteți citi mai multe accesând articolul din link: https://www.csid.ro/health/medicina-alternativa/beneficiile-terapiei-prin-muzica-16450271 .