Nr. 2 / Noiembrie 2018

Experiența de sub capac

By In
OLYMPUS DIGITAL CAMERA


             Nu cred că s-a întâmplat vreodată să nu cumperi o sticlă de suc cu promoție sub capac. La majoritatea ai câștigat “EXPERIENȚĂ”.
             Nu  te-a pus pe gânduri acest cuvânt? Pe mine una, da! Îl întrebam pe tata de ce mai cumpără bere cu așa ceva, dacă știe că nu va câștiga, și-mi răspundea că și experiența e bună la ceva.  Apoi, crescând, observam că pe orice afiș de angajare scria: “Căutăm vânzător (sau orice altceva) cu experiență“. Și mi-am pus întrebarea: “Ce este experiența de se găsește și sub capacul de suc sau bere?”. Răspunsul nu l-am găsit imediat. A durat ceva, pentru că nu am vrut să cer ajutorul celorlalți. Acum, gândindu-mă mai bine, am vrut să capăt experiență, căutând-o.
Nu știam ce este ea, dar cu timpul am aflat. Am aflat și ce știu și cât știu  și toată această cunoaștere îmi e momentan de ajuns ca să fac ce îmi place.
          Am mai descoperit că experiența pentru mine e ceva care nu se dovedește prin hârtii. Ea e mai mult de atât. E voință, ambiție, tărie de caracter. Și mai ales timp. La câte nu-uri am primit, pot să-mi clădesc o piramidă sau o scară din ele pentru a putea ajunge mai sus, mai departe! Experiența mai este formată și din abilitățile pe care le capeți din activități, trăirile sufletești, oamenii pe care îi descoperi, momentele petrecute acolo, zâmbetele, râsetele, grijile,lacrimile, totul face ca ea să existe.
     De aceea e atât de importantă.
E povestea ta!                                  
                    Dar oamenii au nevoie de hârtii. Multe hârtii, ei asta vor, atunci asta le dai. Hârtie! Nu experiență, pe ea, tu o păstrezi!

Sursa imaginii:

https://images.freeimages.com/images/large-previews/9fc/bottlecaps-1-1258221.jpg

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Primeste revista Cuza-Voda 47 atunci cand apare