Nr. 2 / Noiembrie 2018

Introducem camerele de supraveghere în sălile de clasă? Eu spun da.

By In
Argumente PRO Argumentul 1: Securitate Rata agresiunilor verbale și fizice în școli a crescut alarmant. Potrivit studiului realizat de Asociația ”Salvați Copiii” din anul 2016,   3 din 10 copii din România sunt victime ale agresiunii în școli. Până acum, s-au introdus în mai toate școlile din România supraveghere video pe holuri. Dar de ce să nu protejăm zona unde copiii stau cel mai mult? Un exemplu de urmat este Marea Britanie, unde după introducerea camerelor de supraveghere în sălile de clasă, rata de agresiuni a scăzut dramatic. Argumentul 2. Pedagogic Consider justificată introducerea camerelor de supraveghere video în sălile de clasă, deoarece  rata promovabilității la examene ar crește. Nu este suficient să avem camere de supraveghere la examenele importante, deoarece în cei 4 ani de ciclu gimnazial și liceal, elevul ar fi putut „fenta” sistemul. Dacă am introduce aceste camere de supraveghere, atunci elevii ar fi mai conștienți de fiecare test, nu doar de examenul de la final de ciclu. Argument 3. Psihologic Potrivit unui alt studiu realizat de “The Guardian”, copiii sunt mai fericiți, aceștia simțindu-se în siguranță sub supravegherea camerelor. La fel și părinții, care își pot monitoriza copilul în lipsă, aflându-le comportamentul extern. În concluzie, vă rog să votați moțiunea!
Sursă:https://pixabay.com/ro/copil-protecţie-umbrela-ploaie-2956973/
Aceasta moțiune a fost la concursul Tineri Uniți pentru Comunitate din anul 2017. Nu aș fi putut aduna aceste informații fără ajutorul doamnei profesor coordonator Livia Silvia Marcu, și prin acest articol vreau să-i mulțumesc pentru timpul dedicat formării mele ca  debater.

2 Comments

  • Livia Marcu Reply
    November 5, 2018 at 8:43 pm

    Orice profesor ar fi onorat să lucreze cu asemenea oameni. Învățăm să dezbatem, să cunoaștem, să devenim, ” să omenim”… Mulțumesc, om bun!

  • Camelia Reply
    May 22, 2019 at 1:49 pm

    Introduceti atunci camere si in sali de operatie, de judecata, in parlament, peste tot. Sa fim toti pe scena non stop. De ce doar profesorii si actorii?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Primeste revista Cuza-Voda 47 atunci cand apare