Nr. 11/ Octombrie 2021

Bariera dintre real si virtual-o graniță de care trebuie să ținem cont

By In

Când ne gândim la bariera dintre online și real ne referim doar la momentul cand ne luăm ochii din ecrane și reluăm conexiunea cu cei din jur?
Totul e un amalgam. În online ne formăm cu totul o alta viața și de multe ori, o rutina. În zilele noastre, mediul online devine de multe ori o necesitate: lecțiile online, job-ul sau pur și simplu comunicarea si interacțiunea mai facilă cu ceilalți. Mediul online are și o față buna?Asta e sigur!Dar vedeți voi, de multe ori uităm de această barieră care menține un echilibru.
Din punctul meu de vedere, de multe ori adolescenții (printre care mă număr și eu)uita de aceasta graniță. Adesea preferăm să rămânem in mediul online. Acest lucru, de multe ori e neinteles .De ce?Acolo toți suntem puternici, nu mai avem anxietăți și privim altfel tot ce ni se întâmplă.Mulți dintre noi avem curajul sa vorbim , să ne exprimăm mult mai ușor decât am face-o în fața unui public.Prin mediul online ne mai creăm o identitate,una care exista tot timpul chiar și cand noi luam o pauza, de multe ori aceasta producând confuzie de identitate.
Aceste schimbări,  cred eu, de multe ori duc la fragmentarea identității sau a unor probleme de dezvoltare.
Prin urmare, nu uitați să mențineti această barieră și un echilibru la nivelul acestor doua medii.
sursa imaginii: https://www.pexels.com/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Primeste revista Cuza-Voda 47 atunci cand apare