Nr. 11/ Octombrie 2021

Pană de virtual…

By In


Pe 5 octombrie 2021 Facebook, Whatsapp , Messenger si Instagram au făcut o “pană” de 6 ore. Problemele au început in jurul orei 18.30 și au durat pănă la ora 1. Cele 4 platforme au in total peste 3 miliarde de useri in toata lumea, dintre care 11 milioane doar în România. “Pana” de rețelele sociale ne-a arătat cât de mult depind viețile noastre de ele. Pe mine una m-a dus cu gândul la… bariera dintre real și virtual. Cum o trasăm?
Realul este normalul la care ne trezim în fiecare zi. Realul reprezintă normalitate pentru mulți, dar nu pentru toți. Unii se cufundă în lumea virtuală ca să uite de viața reală. Problema e că nu mai reușesc să iasă de acolo, viața lor devine acaparată de această lume digitală, de această lume care cu prima pană de curent poate să dispară , și când sunt nevoiți să se întoarcă la real nu au la ce să se întoarcă.
De aceea cred că trebuie să existe o barieră între cele două lumi, ca o graniță. Trebuie să existe acel control permanent, pentru a nu pierde controlul realității. Aceasta este esența lumii pană la urmă.
Și atunci cum sa procedăm? Cum să stabilim această barieră? Cred că ar trebui să nu mai folosim virtualul ca o evadare din realitate, ci să ne confruntăm cu problemele, oricare ar fi ele și să le căutăm și găsim rezolvare.

Până la urmă avantajul realului este că… nu face pană niciodată.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Primeste revista Cuza-Voda 47 atunci cand apare