Nr. 11/ Octombrie 2021

Realitate…reală?

By In

Pentru a răspunde la întrebarea „Ce este realitatea virtuală?” să presupunem că știm ce înseamnă realitatea. În schimb, putem răspunde relativ, dacă contrastăm virtualul de ceea ce numim realitate. Realitatea ”reală” este pentru cei mai mulți lumea fizică. Mediul creat de televiziune, desene animate sau platforme de gaming este considerat realitate virtuală.

Dar este realitatea virtuală bazată doar pe tehnologie? Răspunsul este nu- realitatea virtuală este indusă și de vise sau de visatul cu ochii deschiși, cât și de factori externi cum ar fi picturile, manuscrisele, sculpturile, cărțile, teatrul etc.

Faptul că tehnologia avansează atât de mult într-un timp atât de scurt este un lucru extraordinar pentru omenire, dar, în câțiva ani, ne vor fi ochii înlocuiți de o pereche de ochelari VR sau vom avea în continuare posibilitatea de a ne delecta cu o carte bună, de a simți sentimentul indescriptibil de la sfârșitul unei piese de teatru sau de a ne plimba într-un muzeu pentru a simți mirosul artei?

Sursa foto: https://thelegitimatenews.com/wp-content/uploads/2020/07/Virtual-reality-and-real-reality-are-not-separate.jpeg

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Primeste revista Cuza-Voda 47 atunci cand apare