Nr. 11/ Octombrie 2021

Să ne concentrăm pe ceea ce este real!

By In

Fiecare dintre noi întâmpină probleme în viața de zi cu zi și dorim să ne luăm gândul de la ele, așa că luăm o scurtă pauză de la realitate și „intrăm” în mediul virtual. Adesea ne lăsăm ghidați de ce vedem pe rețelele sociale și nu mai reușim să deosebim ce este real și ce nu.

Urmărim diferiți oameni și avem impresia că au o viață atât de fericită și fascinantă, chiar dacă nu este în totalitate adevărat, iar noi, din păcate, nu conștientizăm asta de fiecare dată.

Firește, avem senzația că doar noi avem zile în care nu ne simțim bine și nimic nu merge cum trebuie, iar pe internet ni se arată doar părțile bune, provocându-ne astfel multe insecurități.

Comparăm stilul nostru de viață cu cel al unei persoane de pe internet și suntem tentați să facem ce fac ei, crezând că o să fim fericiți. Dar într-un final realizăm cât de mult timp și câtă energie am pierdut făcând ceva ce nu ne definește.

Așadar, trebuie să ne amintim să gândim rațional când vedem tot ce este publicat, menținând astfel un echilibru dintre real si virtual.

Sursa imaginii: https://www.dreamstime.com/stock-images-reality-word-handwritten-school-blackboard-image40410444

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Primeste revista Cuza-Voda 47 atunci cand apare