Nr. 11/ Octombrie 2021

Tu în ce lume alegi să trăiești?

By In
Sursa fotografiei:https://www.youbeauty.com/life/maladaptive-daydreaming/

În ziua de azi suntem influențați de aproape orice și de oricine din jurul nostru, fiecare factor ajutându-ne să atragem în viața noastră ceea ce ne dorim cu adevărat. Poate o poveste dintr-o carte, o postare pe Instagram sau un artricol dintr-o revistă ne poate declanșa starea de visare, de reverie asupra  lumii pe care ne-o dorim și în care vrem să trăim.

Pentru început, gândirea, gesturile și comportamentul nostru sunt, în primul rând, ,,afectate” de modelele noastre în viață pe care le admirăm și astfel ne dorim să ajungem la fel ca ele ( de exemplu, să avem același statut social sau financiar), să ajungem acolo unde sunt( căpătând un nume ce ne aduce faimă și respect din partea celorlalți), adică să copiem totul din ce în ce mai mult de la acele persoane( stilul vestimentar sau activități normale de zi cu zi), fără să ne gândim prea mult la această lume reinterpretată… la această realitate virtuală care face parte din noi, din imaginația noastră si nu este lumea reală.

Acum să fim serioși, toată lumea a visat la un moment dat, sau și-a dorit, să fie celebru. Adică cui nu i-ar plăcea până la urmă? În fine, ideea este că poate în mintea noastră toate luminile provenite de la aparatele de fotografiat sau de la reflectoare, toată admirația sau comentariile de pe paginile de socializare care ar trebui să ne arate, spre exemplu, cât de uimit este ,,X-ulescu” de ce bine îți stă în noua haină pe care o porți sau cu pantofii abia scoși din cutie. Aceste lucruri par a suna reale, bucurându-ne pe moment că unor oameni pe care, fie îi cunoaștem sau nu, le pasă de noi și că ar fi acolo pentru noi. Multora le pasă, dar nimeni nu ridică un deget ca să te ajute.

Căci doar prietenilor adevărați le pasă și aici ar veni momentul să intervină cruda realitatea și să ne aducă  cu picioarele pe pământ, amintindu-ne faptul că uneori este frumos să visezi, să fii blocat pe tărâmul imaginației preț de câteva secunde, dar e mai bine să rămâi în prezent și să trăiești fiecare clipă din el.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Primeste revista Cuza-Voda 47 atunci cand apare