Nr. 13 / Iunie 2022

Război și pace

By In

Probabil când vedeți cuvântul război vă gândiți la un eveniment istoric petrecut demult, care sigur nu are legătură cu lumea modernă, ci cu o mentalitate limitată de pe timpuri… mari dictatori și conducători de stat care au dus ideologiile lor într-o zonă atât de extremistă încât au pornit războiaie mondiale, care se studiază acum în toate școlile din lume. Cât despre semnificația cuvântului pace, pot spune, în urma timpurilor pe care le trăim, că a devenit relativă.

24 februarie 2022 este data care ne-a făcut să vedem lumea contemporană cu alți ochi. Rusia invadează statul independent Ucraina, de dragul vremurilor apuse, pentru a reîntrăgi fostele teritorii ale Uniunii Sovietice, proclamate state independente de organizațiile mondiale si europene. Orgoliul unui dictator care nu a putut depăși momentul și nu a putut accepta înfrângerea readuce acum, în anul 2022, teroarea războaielor de altă dată, sentimentul de groază, nesiguranță, frică, singurătate…

Ce este pacea în aceste vremuri? Războiul de lânga granițele țării noastre este și războiul nostru? Sau la noi este pace?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Primeste revista Cuza-Voda 47 atunci cand apare